Työturvallisuus

Työturvallisuus on toiminnassamme tärkein osa-alue. Käymme säännöllisesti henkilöstökokouksissamme työturvallisuusasioita, läheltä piti -tilanteita sekä toiminnan kehittämisehdotuksia läpi. Meillä on suora yhteys laitevalmistajiin ja toimittajiimme, joiden kanssa kehitämme yhdessä nostureita turvallisen työskentelyn takaamiseksi pohjolassa vallitseviin vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. Tavoitteenamme on nolla tapaturmaa. Olemme mukana RT Rakennusteollisuus ry:n turvallisuuskampanjoissa.

Nosturiasennus Virtasella noudatetaan seuraavaa työturvallisuusohjetta:
» toimintaohje.pdf

Ohessa ohje myös turvalliseen alamiestyöskentelyyn rakennustyömaalla:
» turvallinen alamiestyöskentely.pdf


 

PELASTAMISHARJOITUS TORNINOSTURISTA

Rakennuskonepäälliköt ry:n ja Helsingin Pelastuslaitoksen kanssa yhteistyössä suunniteltu torninosturista pelastamisharjoitus toteutettiin Nosturiasennus Virtasen Kivistön varikolla 10.12.2019. Harjoituksessa pelastettavana henkilönä käytettiin ihmisen kokoista ja painoista pelastuslaitoksen harjoitusnukkea. Nukke vietiin torninosturin ohjaamoon, jonka jälkeen pelastuslaitos saapui kahdella yksiköllä paikalle. Osa yksiköiden pelastusmiehistä kiipesi varusteineen ylös nosturiin, osa jäi varmistamaan ja vastaanottamaan pelastettavaa nukkea alas. Pelastusmiehet siirsivät nuken hytistä paareille ja sitoivat nuken paarin sisään suojaan. Seuraavaksi yksi pelastusmies laskettiin yhdessä paarien kanssa köysijärjestelmällä hallitusti alas. Maan pinnalla nukke siirrettiin ambulanssiin. Harjoituksen kaikki vaiheet kuvattiin usealla videokameralla ja materiaalista koostettiin opetusvideo:

Opetusvideo

Lisäksi Rakennuskonepäälliköt r.y. on laatinut ”Hyvät Käytännöt” –dokumentin, jossa selvitetään toimenpiteet, joihin tulee työmaalla ryhtyä mikäli henkilön pelastaminen torninosturista, hissistä tai mastolavalta vaatii pelastuslaitoksen apua. Sekä opetusvideo että dokumentti on levitetty käyttöön rakennustyömaille ja alan toimijoille.

LINKKI PDF-DOKUMENTTIIN:
» hyvät_käytännöt.pdf

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.