Referenssit

Suomen ilmastoystävällisimmät kerrostalot ovat Järvenpään Mestariasuntojen Mestaritorppa ja Rakennusliike Reposen Vantaan Kivistön asuntomessukortteli

Rakennusteollisuus RT:n ja Green Building Council Finlandin järjestämän kilpailun voittajiksi on valittu Järvenpään Mestariasuntojen Mestaritorppa ja Rakennusliike Reposen Vantaan Kivistön asuntomessu-kortteli. Kilpailun voittajat julkistettiin Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika - ERA17 -vuosipäivässä 24.10.2013. 

"Ilmastoystävällinen kerrostalo 2013"- kilpailun tarkoituksena oli kannustaa suomalaista rakennusalaa ympäristöystävälliseen rakentamiseen. Rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista energiankulutuksesta ja kasvihuonekaasupäästöistä. Näin rakennusalan ratkaisuilla on suuri merkitys koko yhteiskunnan ilmastovaikutuksiin.

Kilpailuun osallistuminen oli avoin kaikille. Kilpailuun hyväksyttiin asuin- ja toimistokerrostalohankkeita, joiden täytyi olla vähintään luonnossuunnittelussa 30.6.2013 ja jotka eivät ole valmistuneet ennen 30.6.2012. Kohteiden tuli olla Suomen rakennusmääräysten mukaisia.

Järvenpään Mestariasuntojen rakenteilla oleva Mestaritorppa voitti kilpailun jaetulla ensimmäisellä sijalla. Kohteen toteuttaa Järvenpään Mestariasuntojen tytäryhtiö Mestaritoiminta Oy. Voittajan valitsi tunnuslukujen ja harkintansa perusteella jury, johon kuuluvat Tarmo Pipatti, Rakennusteollisuus RT ry, Matti Rautiola, Rakennustietosäätiö, Heli Kotilainen, Green Building Council Finland ja Seppo Mölsä, Rakennuslehti.

"Yhteinen hankkeemme on saanut valtakunnallisesti tunnustusta ja kiitos siitä kuuluu myös Lambertssonille."

Tommi Andelin
Mestaritoiminta OyReferenssit

Nova sairaala, Jyväskylä
Tapiolan metroasema
REDI, Kalasatama
Leppävirran jätteenpolttolaitos
Äänekosken biotuotetehdas
Ratinan kauppakeskus
Helsinki-Vantaan lentoasema, Finavia

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.