Kalusto

YONGMAO TORNINOSTURIT

Yongmao on maailman johtava suurien torninostureiden valmistaja. Toimme Suomen Leville ensimmäisen Yongmao-nosturin vuonna 2007, joka siihen aikaan oli Suomen suurin ja kykeni nostamaan 18 tonnia. Tällä hetkellä suurin nosturimme on 1400 tm ja kykenee nostamaan 64 tonnia. Kaikki Yongmao nosturit ovat moderneja huiputtomia, eli niitä on helppo sijoittaa useampia samalle työmaalle, koska ne eivät vaadi samalla tavalla tilaa puomien väliin kuin huipulliset vanhanaikaiset nosturit.

Yongmao nosturit ovat taajuusmuuttajaohjattuja eli työmaa säästää sähkökuluissa huomattavasti tavanomaisiin nostureihin verrattuna. Yongmao nostureilla on erinomainen vapaa seisontakorkeus, eli ne voidaan asentaa ilman harustusta yli 120 metrin korkeuteen. Huiputtomien nostureiden etuna on myös se, että niiden puomia voidaan jatkaa ja lyhentää ilmassa, huipullisten koneiden puomi pitää laskea maahan. Tällöin torninosturi voi kasvaa tai pienentyä työmaan etenemisen mukana.

Yongmao torninostureissa käytetään Euroopassa tunnettuja komponentteja kuten Schneider, Electric, Yaskawa, Omron, Siemens ja Flender.  Tämä takaa luotettavan toiminnan ja yleisimmät varaosat, moottorit, taajuusmuuttajat ja logiikat löytyvätkin meiltä hyllystä, jolloin pystymme estämään pitkät käyttökatkot työmailla. Yongmao-nostureiden koneistot ovat suurelta osin yhteensopivia eri mallien välillä, mikä pienentää varastossa pidettävien varaosien määrää ja helpottaa näin varaosatoimintaa.

STT-SARJA

 

esim kuva

NOSTURIN KUORMITUSKuormankantokyky

Nosturin kuormankantokyky ilmaistaan usein tonnimetreinä. Tämä yksikkö kertoo nosturin suurimman sallitun momentin. Esimerkiksi 200 tonnimetrin nosturi kykenee nostamaan 10 tonninkuorman 20 metrin etäisyydelle mastosta. Tonnimetri ei ole täsmällinen yksikkö, koska suurimpaan sallittuun momenttiin tulee kuormana laskea myös puomin painon vaikutus (joka riippuu puomin pituudesta) sekä nostoköysien, vaunun ja koukun paino.

Toinen kuormankantokyvyn tunnusluku on maksimikuorma, joka riippuu nostolaitteiden mitoituksesta. Kuormankantokyky yleensä havainnollistetaan kuormituskäyrän avulla. Käyrä ilmoittaa sen, kuinka suuri kuorma kullakin etäisyydellä enintään on sallittu. Kuormituskäyristä on helposti nähtävissä se, että lyhyellä puomilla saavutetaan jonkin verran suurempi kuormankantokyky kuin pitkällä.

Kuormankantokykyyn vaikuttaa myös nosturin korkeus. Erittäin korkeilla nostokorkeuksilla nostoköyden paino nousee merkittäväksi ja pienentää hyötykuormaa.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.