Kalusto

TEREX TORNINOSTURIT

Käytössämme on huiputtomia Terex Comedil -torninostureita kokoluokassa 350-750 tm. Nostureiden maksimikuormat ovat 16-40 tonnia. Terex Comedil torninostureilla on hyvä vapaa seisontakorkeus ja huiputtomuuden ansiosta niitä on helppo asetella useampia samalle työmaalle. Meillä on suora yhteys Terexin suunnittelijoihin ja kykenemme useasti räätälöimään nostureille asiakkaiden vaatimusten mukaiset pystytystavat.

esim kuva

TEREX-SARJA

 

NOSTURIN KUORMITUSKuormankantokyky

Nosturin kuormankantokyky ilmaistaan usein tonnimetreinä. Tämä yksikkö kertoo nosturin suurimman sallitun momentin. Esimerkiksi 200 tonnimetrin nosturi kykenee nostamaan 10 tonninkuorman 20 metrin etäisyydelle mastosta. Tonnimetri ei ole täsmällinen yksikkö, koska suurimpaan sallittuun momenttiin tulee kuormana laskea myös puomin painon vaikutus (joka riippuu puomin pituudesta) sekä nostoköysien, vaunun ja koukun paino.

Toinen kuormankantokyvyn tunnusluku on maksimikuorma, joka riippuu nostolaitteiden mitoituksesta. Kuormankantokyky yleensä havainnollistetaan kuormituskäyrän avulla. Käyrä ilmoittaa sen, kuinka suuri kuorma kullakin etäisyydellä enintään on sallittu. Kuormituskäyristä on helposti nähtävissä se, että lyhyellä puomilla saavutetaan jonkin verran suurempi kuormankantokyky kuin pitkällä.

Kuormankantokykyyn vaikuttaa myös nosturin korkeus. Erittäin korkeilla nostokorkeuksilla nostoköyden paino nousee merkittäväksi ja pienentää hyötykuormaa.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.